De tuin bij nacht

De tuin bij nacht

buitenlampencenter No Comment
Uncategorized
Ons voortuintje is meestal goed verzorgd. Het is de eerste indruk die iemand krijgt van onze woning. We plaatsen mooie planten, en voor ’s avonds voorzien we sfeervol licht. We doen dit vooral voor bezoekers. Maar waarom zouden we diezelfde gezellige uitstraling niet aan onze achtertuin geven? We geven jou alvast wat tips om de tuin bij nacht gezellig te maken.

Ga voor gedempt licht

Als je vanuit je woning naar je tuin kijkt, is het aan te raden om gedempt licht te gebruiken. Het creëert een gezellige sfeer, net zoals je dat van je woning verwacht. Maak gebruik van lampen die omhoog of omlaag schijnen. En gebruik warm wit licht. Fel en koel licht storen namelijk in een mooie tuin.

Verbind binnen met buiten

Net zoals je planten binnen brengt om een bepaalde sfeer te creëren, kun je ook je verlichting laten doorlopen naar buiten. Heb je een groot schuifraam tussen de woonkamer en het terras? Voorzien dan bijvoorbeeld zowel in de woonkamer als de terrasmuur sfeervolle wandlampen. Kies dezelfde stijl en plaats ze op gelijke hoogte. Of maak bijvoorbeeld gebruik van hanglampen. Je kunt ze binnen tegen het raam hangen: zo krijg je ook licht op het terras. Of doe het tegenovergestelde: plaats hanglampen op het terras, zodat je ook binnen licht krijgt. Op die manier verbind je binnen met buiten en wordt dit één sfeervol geheel.

Zet bepaalde objecten in de schijnwerper

Om te beginnen kun je het wandelpaadje verlichten met een paar grondlampen. Maar denk er ook aan om één of meerdere objecten te verlichten. Heb je een mooie oude boom? Richt hier een schijnwerper op, zodat deze mooi tot zijn recht komt. Of waarom zou je niet een kunstwerk, een standbeeld of een grappig voorwerp in de tuin plaatsen en dat verlichten? Zo wordt het een mooie eyecatcher.

Laat je inspiratie werken

Jij weet best wat jouw tuin nodig heeft om er ’s avonds gezellig uit te zien. Laat je inspiratie de vrije loop. Alles kan! Gebruik subtiele of juist opvallende verlichting. Plaats kleine lampjes of juist heel grote zoals een grote paddenstoel, grote bollen of een reuze lampenkap. Ga wat inspiratie opdoen op internet en beeld je in wat in jouw tuin past. Er is keuze te over aan tuinverlichting. Zolang je het gezellig houdt, zit je goed!
Schutting lampjes