Wat zijn de voordelen van solarlampen?

Wat zijn de voordelen van solarlampen?

buitenlampencenter No Comment
Uncategorized

Vandaag de dag is zonne-energie de meest efficiënte hernieuwbare energiebron die door men gebruikt kan worden. Er worden steeds meer manieren verzonnen om zonne-energie toe te passen, dat komt omdat de vraag naar milieuvriendelijke energie constant aan het groeien is. Maar milieuvriendelijkheid is slechts één voordeel van solarlampen, hieronder lees je er meer.

Kostenbesparend

Een groot voordeel van solarlampen is dat ze geen energiekosten hebben, aangezien ze enkel de zon nodig hebben. Doordat solarlampen zichzelf opladen zijn ze natuurlijk enorm efficiënt. Je zou kunnen zeggen dat na de initiële aankoop een solar lamp gratis is, en vervolgens zal een solar lamp zich zelfs terug gaan verdienen. Dit is ook de reden dat zonne-energie steeds vaker gebruikt wordt door gemeentes en bedrijven voor verlichting langs snelwegen of in parkeergarages. Zonne-energie is tegenwoordig zonder twijfel de beste manier om voor verlichting te zorgen terwijl je kosten bespaart. Het is dus ook niet verwonderlijk dat het steeds toegankelijker wordt voor iedereen, in elke prijsklasse.

Eenvoudig en compact

Solarlampen hebben een lange levensduur, en behoeven zelden onderhoud of reparaties. Er zit geen bedrading aan verbonden omdat de lampen uitgerust zijn met een oplaadbare batterij en een zonnescherm. Er is geen stopcontact nodig en er hoeft niets afgewerkt te worden. De installatie van een solarlamp kan iedereen makkelijk zelf doen, zonder hulp van een expert. Het voordeel van een solarlamp is dat deze haast kant en klaar geleverd wordt en slechts gemonteerd hoeft te worden. Met een solar lamp haal je niet alleen je energiekosten omlaag en stoot je minder CO2 uit dankzij vernieuwende energie, het kost je ook nog eens weinig moeite om ermee te beginnen.

solarr-lantaarnDecoratief

Hoewel er gezegd wordt dat uiterlijk niet belangrijk is, is de vormgeving van solarlampen niet onaangenaam. Omdat de vraag naar milieuvriendelijke en goedkope energie steeds groter wordt, wordt het aanbod ook steeds groter en met meer variatie. Dat is dus een voordeel voor solarlampen, omdat deze zodoende nu verkrijgbaar zijn in veel uiteenlopende soorten en maten. Voor elke omgeving is er wel een passende solar lamp te vinden. Wie er dus van houdt om te decoreren moet solar lampen zeker niet over het hoofd zien.

Niet alleen maar voordelen

Zoals onze bekendste voetballer ook weet, hebben alle voordelen ook zo hun nadelen. De meest voornaamste bij solarlampen is natuurlijk zonlicht, om precies te zijn de afwezigheid ervan. Wanneer een solarlamp niet genoeg zonlicht weet op te vangen dan zal deze niet lang licht kunnen geven. Het is daarom aan te raden om solarlampen niet als primaire lichtbron toe te passen. Ook zijn solarlampen ietwat duurder dan de ouderwetse varianten, maar dankzij de groeiende markt is dit verschil al maar aan het krimpen. De nadelen zijn dus eigenlijk niet zo heel erg bijzonder. Verder zitten er alleen maar voordelen aan solarlampen verbonden. Waarom zou je een solar lamp dus niet aanschaffen om het zelf eens te ondervinden?

In conclusie

Met solarlampen draag je dus bij aan een schoner milieu, terwijl je kosten aan het besparen bent. Daarbij is monteren een fluitje van een cent en zijn de lampen nog mooi om naar te kijken ook. Er is haast geen reden om de voordelen van solarlampen niet te exploiteren. Overdag laden de batterijen van de lampen zich op, en wanneer het donker is kun jij heerlijk in de tuin zitten in verlichting die gratis en voor niets is opgewekt. Tijdens de zomermaanden zijn de voordelen van solarlampen de perfecte investering.